Aklında Soru Kalmasın!

Eğer aramaların sonuçsuz kaldıysa, talebini karşılamıyorsa veya farklı biz çözüm arayışındaysan, biz sana ulaşalım.

Teşekkürler, Ahmet

HDIFiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.'ye göstermiş olduğun ilgiden ötürü teşekkür ederiz. Müşteri Hizmetleri Ekibimiz en kısa süre içerisinde sana en uygun çözümü sunabilmek adına, vermiş olduğun telefon numarası üzerinden seninle iletişime geçecek.

Ürünlere Göz At

Otomatik Katılım

1 Ocak 2017 itibarıyla BES'te Otomatik Katılım dönemi başladı. Buna göre 45 yaşını doldurmamış tüm çalışanlar, işverenleri tarafından mevcutta BES sözleşmesi olup olmadığına bakılmaksızın OKS'ye dahil ediliyor. 45 yaşını tamamlamış çalışanlar da talep etmesi halinde sisteme katılabiliyor.

Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş - Bes Planlarımız

Müşteri Hizmetleri Hattımız

Tüm sorularınız için 444 82 72 Numaralı Otomatik Katılım Müşteri Hizmetleri hattımızı arayabilirsiniz.

Bizi Arayın


HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş - Otomatik Katılım - OKS

Otomatik Katılım

Otomatik Katılım Nedir?

1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla başlayan Otomatik Katılım Sistemi, diğer adıyla Otomatik BES, özel sektörde ve kamuda çalışan 45 yaş altındaki her T.C. Vatandaşının, işverenleri aracılığıyla otomatik olarak katıldığı bir Bireysel Emeklilik sistemidir.

22 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kanun değişikliğine göre Otomatik Katılım Sisteminde 45 (kırk beş) yaşını doldurmuş çalışanlar, iş yerinden talep etmeleri halinde otomatik katılım sistemine dâhil olabiliyor.

Çalışanları birikime ve geleceğe yatırım yapmaya teşvik eden Otomatik Katılım Faizsiz Bireysel Emeklilik Planı işveren, çalışanın prime esas kazancının %3’ü kadar katkı payını, her ay maaşından otomatik olarak alarak anlaşmalı olduğu emeklilik şirketine aktarır.

Hemen Başvur

Otomatik Katılım Sistemi Avantajları!

Otomatik Katılım Sisteminin Avantajları
Ödemelerde %30 Devlet KatkısıHem BES Hem Bireysel Emeklilik Avantajı
Geleceğine katkıda bulunmanı kolaylaştıran bu sistemde ek olarak %30 Devlet Katkısı bulunuyor. Yani maaşından OKS ile alınan her 100 TL için devlet, 30 TL katkı payı avantajından yararlanmanı sağlıyor. Otomatik Katılım Sisteminde, BES’te olduğu gibi 01.01.2013-21.01.2022 tarihleri arasında yatırılan katkı payları için %25, 22.01.2022 sonrasında yatırılan katkı payları için %30 devlet katkısı ödeniyor.Bireysel Emeklilik Sistemi’nden farklı olarak da Devlet Katkısı limiti mevcutta var olan emeklilik sözleşmelerine bakılmadan “yeni sözleşmen” baz alınarak oluşturuluyor. Bu durum da hem Bireysel Emeklilik sözleşmelerin hem de Otomatik BES sözleşmen kapsamında Devlet Katkısı alıp oldukça avantajlı bir duruma geçeceğin anlamına geliyor.
1000 TL Başlangıç Devlet KatkısıPrimlerini ve Devlet Katkısı Miktarını Değiştirme İmkânı
"Zorunlu BES" adıyla da bilinen sistem cayma veya ayrılma hakkını kullanan çalışanların 2022 yılında sisteme otomatik olarak tekrar dâhil olma zorunluluğu kaldırıldı. Sistemin en büyük avantajı, devletin bir kereye mahsus olmak üzere 1.000 TL destek veriyor olması. 2 aylık başlangıç döneminde sistemden ayrılmayıp birikim yapmaya devam edersen, başlangıç devlet katkısı fırsatından yararlanabilirsin.Otomatik Katılım Sistemi’nde, geleceğini düşünerek birikimlerini daha iyi değerlendirmek istiyorsan katkı payı oranını artırabilirsin.
Emekli Maaşına %5 Ek Devlet KatkısıKeyifli Bir Emeklilik
Emeklilik döneminde birikimlerini en az 10 yıllık gelir sigortası olarak değerlendirsen birikiminin %5 'i kadar ek devlet katkısı alabilirsin.Yaptığın birikimler ve aldığın ek devlet katkıları sayesinde keyifli bir emeklilik dönemi geçirebilirsin.
Hemen Başvur

Otomatik Katılım Sistemi’nde Nasıl Emekli Olunur?

Otomatik BES’te 10 yıl prim ödeyen ve 56 yaşını dolduran herkes emekli olma hakkını elde ediyor. Bu şartları sağladığında dilersen birikimlerini ve devlet katkısını toplu bir şekilde alabilir ya da 10 yıllık gelir sigortası yaptırarak %5 ekstra Devlet Katkısıyla beraber her ay maaş şeklinde almayı tercih edebilirsin.

Otomatik BES Devlet Katkısı Nerede, Nasıl Değerleniyor?

Devlet tarafından katkı sağlanan Otomatik Katılım Sistemi kapsamında, yatırılan Devlet Katkı payları çeşitli yatırım fonlarında değerleniyor.


Bu fonlar, bireysel emeklilik sistemindeki katılımcıların devlet katkı tutarlarının değerlendirilmesi amacı ile kurulmuştur. Fon, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Türk Lirası cinsinden borçlanma araçları, gelir ortaklığı senetleri ve kira sertifikalarına fon portföyünün en az %75'i oranında yatırım yapar. Bununla birlikte, BİST 100 endeksindeki paylara, Türk Lirası cinsinden vadeli mevduat ve katılma hesaplarına, borsada işlem görmesi kaydıyla bankalar tarafından çıkarılan borçlanma araçları ve kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarına da mevzuatta belirlenen sınırlar içerisinde yatırım yapılabilir.

Fon portföyüne, mevzuat sınırları içerisinde repo-ters repo pazarında gerçekleştirilen ters repo sözleşmeleri dâhil edilebilir ve fon varlıkları Takasbank para piyasasında değerlendirilebilir.

Faize Duyarlı Katılımcılar da Birikimlerini Değerlendirebilir

Fon, portföyünün en az %75'ini Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen Türk Lirası cinsinden kira sertifikası ve gelir ortaklığı senetlerine yatırarak gelir elde etmeyi hedefler.

Fon, portföyünün azami %15'ini Danışma Kurulu'nun İslami Finans prensiplerini esas alarak onayladığı BİST Katılım Endeksi'ndeki ortaklık paylarına yatırır.

Fonun, Türk Lirası cinsinden katılma hesabına, borsada işlem görmesi kaydıyla kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarına yapacağı yatırımların toplam tutarı ise fon portföyünün %15'ini aşamaz.

Fon “Katılım Fonu” niteliğinde olup, fon portföyüne alınacak menkul kıymet seçiminde ve sınırlamalarında Yönetmelik ve Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik'te belirlenmiş olan yönetim ilkelerine uyulur ve fon portföyü Danışma Kurulu'nca icazet verdiği para, sermaye piyasası araçlarından oluşturulur.

Fon yönetiminde yatırım yapılacak sermaye piyasası araçları seçiminde nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilir.

Fon portföyü istikrarlı, yüksek reel getiri hedefi ile yönetilir.

Otomatik BES süreciyle ilgili merak ettiğin soruların yanıtlarına Otomatik Katılım web sayfası üzerinden erişebilirsin.

Geleceğini bugünden emin adımlarla inşa etmeye, Otomatik Katılım Sistemi’ndeki yatırım fonlarını keşfetmekle başlayabilirsin. HDI Fibaemeklilik’te, Otomatik Katılım Sistemi tüm avantajlarıyla seni bekliyor!

Otomatik Katılım Emeklilik Yatırım Fonlarımızı incelemek istersen OKS Emeklilik Yatırım Fonları sayfamızı ziyaret edebilirsin.

Otomatik Katılım Uygulaması Kimleri Kapsıyor?

Otomatik Katılım Sistemi için Minimum Katkı Payı Tutarı Nedir?

Otomatik Katılım Sisteminde Kesinti Var mı?

Otomatik Katılım Sistemi’nde Devlet Teşviki Var mı?

Otomatik Katılımda Ek Katkı Payı Ödenebilir mi?

Otomatik Katılımda İş Yeri Değişikliği Durumunda Ne Olur?

Çalışan İşsiz Kaldığında Otomatik Katılım Sözleşmesi Ne Olur?

Otomatik Katılımın Çalışanlar Için Avantajları Nelerdir?

BES Görüntüleme Nasıl Yapılır?

Otomatik Katılım BES İptali Nasıl Yapılır?



Daha fazla cevap burada